ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a tradus constituția sa în limba arabă pentru a putea fi citită de către numărul mare de refugiați din Orientul Mijlociu care au ajuns pe pământ nemțesc cu obiectivul de a rămâne acolo.

”Constituția este fundamentul statului nostru democratic și pluralist, precum și al ordinii în societatea noastră”, a declarat Agenția pentru Educație Politică în Germania (BPB), citată de Agerpres. Acesta este organismul guvernamental care s-a achitat de această sarcină. Totodată, a mai editat și alte materiale pentru a sări în ajutorul imigranților să se integreze în societatea germană.
 
Autoritățile de la Berlin se așteaptă să primească anul acesta până la un milion de cereri de azil din partea migranților veniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia, anul trecut fiind înregistrate circa 200.000.
 
Resentimentele provocate astfel în rândul populației germane au condus la numeroase atacuri asupra taberelor de refugiați, în timp ce în cadrul coaliției guvernamentale au apărut tensiuni, ultimul episod fiind decizia ministrului de Interne, Thomas de Maiziere, de a aplica din nou Regulamentul de la Dublin — pentru a putea expulza migranții — hotărâre luată fără să se consulte cu cancelarul Angela Merkel.