O marionetă cu efigia lui Emmanuel Macron a fost decapitată, vineri seară, la Angouleme, în timpul unei manifestații a "vestelor galbene”. Prefectura din Charente denunță scena macabră, iar Parchetul a deschis o anchetă, relatează sudouest.fr, potrivit news.ro.

Pe insula Bourgines din Angouleme, aproximativ 90 de persoane care purtau veste galbene au pus în scenă un simulacru de proces: cel al președintelui Emmanuel Macron.

Potrivit prefectului Marie Lajus, în timpul acestei "puneri în scenă macabre, o marionetă cu efigia președintelui Macron a fost decapitată cu un topor”. 
„Aceste fapte aduc gravă atingere atât persoanei cât și funcției de președinte al republicii. Țin să le denunț cu cea mai mare fermitate”, a afirmat prefectul din Charente.

Prefectura din Charente l-a sesizat pe procurorul Republicii cu privire la „fapte grave susceptibile de a fi calificate drept penale”.

Procurorul Jean-David Cavaille a anunțat că a deschis o anchetă pentru "incitare la omor și ultraj”.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.