ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



O marionetă cu efigia lui Emmanuel Macron a fost decapitată, vineri seară, la Angouleme, în timpul unei manifestații a "vestelor galbene”. Prefectura din Charente denunță scena macabră, iar Parchetul a deschis o anchetă, relatează sudouest.fr, potrivit news.ro.

Pe insula Bourgines din Angouleme, aproximativ 90 de persoane care purtau veste galbene au pus în scenă un simulacru de proces: cel al președintelui Emmanuel Macron.

Potrivit prefectului Marie Lajus, în timpul acestei "puneri în scenă macabre, o marionetă cu efigia președintelui Macron a fost decapitată cu un topor”. 
„Aceste fapte aduc gravă atingere atât persoanei cât și funcției de președinte al republicii. Țin să le denunț cu cea mai mare fermitate”, a afirmat prefectul din Charente.

Prefectura din Charente l-a sesizat pe procurorul Republicii cu privire la „fapte grave susceptibile de a fi calificate drept penale”.

Procurorul Jean-David Cavaille a anunțat că a deschis o anchetă pentru "incitare la omor și ultraj”.