O marionetă cu efigia lui Emmanuel Macron a fost decapitată, vineri seară, la Angouleme, în timpul unei manifestații a "vestelor galbene”. Prefectura din Charente denunță scena macabră, iar Parchetul a deschis o anchetă, relatează sudouest.fr, potrivit news.ro.

Pe insula Bourgines din Angouleme, aproximativ 90 de persoane care purtau veste galbene au pus în scenă un simulacru de proces: cel al președintelui Emmanuel Macron.

Potrivit prefectului Marie Lajus, în timpul acestei "puneri în scenă macabre, o marionetă cu efigia președintelui Macron a fost decapitată cu un topor”. 
„Aceste fapte aduc gravă atingere atât persoanei cât și funcției de președinte al republicii. Țin să le denunț cu cea mai mare fermitate”, a afirmat prefectul din Charente.

Prefectura din Charente l-a sesizat pe procurorul Republicii cu privire la „fapte grave susceptibile de a fi calificate drept penale”.

Procurorul Jean-David Cavaille a anunțat că a deschis o anchetă pentru "incitare la omor și ultraj”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews