ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bătaie în masă și focuri de armă în celebra tabără de imigranți din orașul Calais, Franța. Aproximativ 40 de oameni s-au ales cu răni în urma încăierării care a izbucnit între refugiați africani și afgani. Violențele au izbucnit în urma unei neînțelegeri care a apărut atunci când imigranții stăteau în rând pentru a primi produse alimentare. 

Ministrul de Interne a declarat că „nivelul violenței a devenit insuportabil".

”Viața a patru răniți prin împușcare este în pericol”, a declarat pentu AFP parchetul, precizând că alți șase migranți au fost răniți în urma unor ”lovituri că bare de fier” într-o nouă încăierare joi seara.

Imagini surprinse în timpul zilei arată cum zeci de migranți, înarmați cu bâte și alte arme albe, se îndreaptă spre o anumită zonă din Calais, unde ulterior au loc confruntări violente.

Ministrul de Interne Gérard Collomb a declarat, joi seara, că nivelul violenței a devenit insuportabil.

„În această seară a avut loc o escaladare a violenței, care a ajuns la un nivel insuportabil. Insuportabil pentru cei care locuiesc în această zonă. Nu putem lăsa legea celui mai puternic să devină o regulă în țara noastră", a declarat Gérard Collomb.

Aceste violențe au loc în contextul în care o operațiune împotriva ocupării ilegale a unor locuințe a fost efectuată de poliție joi dimineața.

Ultima încăierare între migranți care s-a soldat cu răniți prin împușcare a avut loc la 25 noiembrie 2017, când două grupuri de afgani au deschis focul unul asupra celuilalt, într-o posibilă reglare de conturi între călăuze. Cinci dintre ei au fost răniți atunci.

La 18 ianuarie un migrant a fost de asemenea rănit grav cu o armă albă, într-o încăierare pe o porțiune a autostrăzii A16, la nivelul Offrethun (Pas-de-Calais).

Aproximativ 800 de migranți trăiesc în prezent la Calais, potrivit ultimelor date furnizate de asociații, între 550 și 600 potrivit prefecturii.