Autoritățile franceze au anunțat că mai multe obiective turistice din Paris, printre care Turnul Eiffel și Muzeul Luvru, vor fi închise sâmbătă din cauza protestelor anunțate de mișcarea „Vestele galbene”, relatează France 24, potrivit Mediafax.

Pe lista obiectivelor turistice care vor fi închise se numără și Muzeul Orsay, cele două opere și Grand Palais. Decizia de a închide zeci de obiective turistice și magazine a fost luată ca măsură de precauție, după ce protestatarii au distrus săptămâna trecută o parte din Arcul de Triumf.

„Nu ne putem asuma riscuri când cunoaștem amenințarea”, a declarat Franck Riester, ministrul Culturii din Franța.
 
Poliția din Paris le-a cerut mai multor proprietari de magazine și restaurante din zona Champs Elysees și Bastille să închidă sâmbătă, pentru a evita orice fel de incident. De asemenea, autoritățile locale din 15 zone din jurul Parisului au fost rugate să elimine orice obiecte de pe străzi care ar putea fi folosite drept proiectil.
 
Guvernul francez ia în calcul trimiterea jandarmilor și a ofițerilor antiterorism să patruleze în apropierea clădirilor publice.

Autoritățile franceze au anunțat că vor suplimenta numărul forțelor de ordine, pe lângă cele 65.000 deja existente în întreaga țară, pentru a face față protestelor anunțate.
 
Manifestații violente au fost înregistrate în Franța, în ultimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunțase că va scumpi carburanții.

Premierul francez Édouard Philippe a anunțat suspendarea pentru șase luni a majorării taxei la carburanți.
 
Cel puțin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzați de implicare în violențe au fost reținuți, a transmis Ministerul de Interne.