ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile nu mai ştiu nimic despre românul răpit în Burkina Faso. Preşedintele statului african susţine că nu mai are nic o informaţie despre soarta agentului de securitate răpit la începutul lunii aprilie într-o mină de mangan din Tambao.

 În urmă cu 3 săptămâni, gruparea Al-Mourabitoune a anunţat că îl deţine pe ostaticul român şi a cerut Guvernului de la Bucureşti să trateze cu mare atenţie întreaga situaţie.

"Nu avem veşti despre cetăţeanul român, încercăm să aflăm dacă există semne de viaţă.Este prima dată când un astfel de incident se întâmplă în Burkina Faso. Este o problemă de securitate în regiune.Pacea regională necesită o mai bună organizare, operaţiuni militare comune, armonizarea politicilor în materie de securitate”, a declarat Michel Kafando, preşedinte Burkina Faso, potrivit b1.ro.

Iulian Gherguţ a fost răpit pe 4 aprilie de un grupt de bărbaţi înarmaţi dintr-o mină de mangan din Tambao, localitate aflată în nordul Burkinei Faso, în apropiere de graniţa cu Mali şi Niger. Bărbatul lucra ca agent de securitate la o firmă de exploatare care îi aparţinea omului de afaceri Frank Timiş.