Bărbații homosexuali și bisexuali sunt cel mai afectat grup de către HIV din Statele Unite ale Americii, relevă un document al CDC (Centers for Disease Control and Prevention - Centrul pentru Control și Prevenirea Bolilor) dat publicității în luna august. CDC este principala instituție a Guvernului SUA, aflată sub autoritatea Departamentului pentru Sănătate, care se ocupă cu monitorizarea afecțiunilor și a altor riscuri pentru sănătatea națiunii.

Conform acestui document, deși reprezintă doar 2% din populație, homosexualii și bisexualii constituie 55% din cetățenii care trăiesc infectați cu HIV în Statele Unite ale Americii. Dacă se continuă în acest ritm, avertizează documentul, 1 din 6 homosexuali va fi diagnosticat cu HIV în timpul vieții. Procentul este și mai mare în rândul homosexualilor de culoare: 1 din 2!
Legendă: MSM semnifică Men who have sex with Men( Bărbați care au relații sexuale cu bărbați)

Dacă la nivelul populației, homosexualii și bisexualii bolnavi de SIDA reprezintă „doar” 55% din totalul celor afectați de maladie, situația este și mai cruntă când  se ia în considerare ponderea pe sexe. 

Astfel, homosexualii și bisexualii cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani reprezintă 92% din cazurile nou diagnosticate cu SIDA la bărbații din această categorie de vârstă! 

În ceea ce privește rata de îmbolnăvire, bărbații homosexuali și bisexuali reprezintă 83% din cazurile nou diagnosticate cu HIV. Când se ia în calcul și sexul frumos, atunci procentul ajunge la 67%!

La finalul anului 2013, precizează sursa citată, 687 800 de homosexuali trăiau cu HIV în Statele Unite. Din aceștia, 15% nu erau conștienți de această stare de fapt.

În mod șocant, instituția federală americană susține că una din provocările cu care se confruntă acțiunea de prevenire a SIDA în rândul homosexualilor o constituie „homofobia și discriminarea”.

Dar incidența cu HIV nu este singura problemă pe care o manifestă homosexualii. Un studiu mamut realizat de același CDC între septembrie 2014 - decembrie 2015 în Statele Unite, pe 15.000 de tineri, arată că 16 din cele 18 comportamente violente analizate sunt mai prezente în rândul homosexualilor sau bisexualilor decât al heterosexualilor. 

În ceea ce privește consumul de țigări, 11 dintre cele 13 comportamente ce prezintă risc pentru sănătate se întâlnesc cu precădere la homosexuali. La consumul de droguri, homosexualii bifează 18 din cele 19 comportamente riscante pentru sănătatea omului. 

Concluzia studiului: Raportul documentează că în rândul studenților care aparțin „minorităților sexuale” prevalează mult mai multe comportament riscante pentru sănătate decât în rândul tinerilor majoritari.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Conferinţa pe care CENZURA corect politică a dorit să o interzică. Faţa nevăzută a homosexualităţii