ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tunisianul Anis Amri, bănuit că ar fi comis atacul din piața de Crăciun din Berlin, a fost filmat de camerele de supraveghere din Gara de Nord din Bruxelles în data de 21 decembrie, la două zile de la comiterea atacului din capitala Germaniei, transmite publicația le Soir, care citează informații din cadrul Parchetului federal belgian.

Anis Amri a sosit la Bruxelles la bordul unui tren care venea din Amsterdam. A ajuns în Gara de Nord în jurul orei locale 19, a stat acolo două ore, iar din informațiile obținute de anchetatorii belgieni reiese că era înarmat.

"În cadrul anchetei demarate de Parchetul federal după atacul din 19 decembrie de la Berlin, Poliția federală și autoritatea căilor ferate din Bruxelles au urmărit înregistrările realizate de camerele de supraveghere din gara Bruxelles-Nord. Nu vom furniza informații suplimentare, fiind vorba despre o anchetă în desfășurare în Belgia și Germania", au indicat oficialii belgieni citați de Le Soir.

Postul LCI făcuse public încă din data de 28 decembrie un traseu al suspectului. După atacul comis la Berlin, a trecut în Olanda, sosind apoi în Franța, la Lyon. De acolo a luat trenul până la Milano, unde a fost împușcat de doi polițiști, în timpul unui control de rutină. În informațiile date publicității la sfârșitul lunii decembrie nu era inclus detaliul că Amri tranzitase și Gara de Nord din Bruxelles.