ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția germană a transmis recent un semnal de alarmă în mass-media în privința apariției în țară a unor noi clanuri criminale din cauza fluxurilor migratorii recente către Germania.
 
Deutsche Welle publică declarația lui Holger Münch, șeful agenției naționale
de securitate Bka, privind legăturile dintre noua imigrație și criminalitate.

Potrivit responsabilui german, străinii ajunși recent în Germania sporesc din ce în ce mai mult rândurile crimei organizate. În investigarea activităților ilegale, explică acesta, un număr tot mai mare de imigranți ar fi implicați, astfel încât „cel puțin o treime din procesele penale implică subiecți de origine străină”. În consecință, potrivit oficialului german, agențiile de aplicare a legii trebuie să „rămână cu ochii deschiși” cu privire la conexiunile dintre fluxurile de migrație și dezvoltarea unor noi clanuri criminale.

Persoanele care sosesc în Germania în urma ultimelor valuri migratorii, în special de orgine siriană și irakiană, ar încerca, de fapt, să intre în familiile străine din țară, în special în cele cu rădăcini libaneze. Deși până acum sirienii și irakienii nu ar fi reușit să stabilească clanuri reale, Münch a cerut totuși autorităților să nu subestimeze dorința de dominație criminală hrănită de noile generații de imigranți.
 
Un alt ofițer de poliție german intervievat de posturile de televiziune naționale cu privire la amploarea unor fenomene infracționale ca urmare a sosirilor recente ale străinilor a declarat că în orașul Essen și în tot vestul Germaniei situația ar fi deja critică, deoarece sirienii și irakienii ar pune probleme serioase clanurilor criminale dominante, cu scopul de a „prelua afacerile cu droguri” de la clanurile care dețin controlul.

Ciocnirile dintre vechile și noile generații de imigranți, susține ofițerul de poliție, ar putea  în curând să degenereze, întrucât mulți dintre migranții care au ajuns în Germania din Orientul Mijlociu în ultimii ani ar avea „experiență de luptă” dezvoltată, trăind în teatre de război ca Siria și Irak.
 
În Germania nu există date privind numărul solicitanților de azil expulzați după comiterea unor infracțiuni. În orice caz, în 2018, autoritățile germane au trimis înapoi în țările de origine mai puțini străini comparativ cu anii precedenți. În primul semestru al anului trecut au fost repatriate aproximativ 12.300 de persoane, o scădere de două procente față de aceeași perioadă a anului 2017.  

Legea germană interzice expulzarea unei persoane amenințată în țara de origine cu moartea ori tortura sau dacă viața ori libertatea acesteia sunt în pericol din cauza rasei, religiei, naționalității sau convingerilor sale politice ori apartenenței la un anumit grup social. În Republica Federală acești oameni sunt tolerați până când circumstanțele care împiedică expulzarea se modifică.