ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Fostul premier britanic Tony Blair a estimat că, dintre riscurile Brexit-ului, problema destrămării Regatului Unit „a revenit din nou la masa discuțiilor” și că pentru sustinatorii Brexit-ului circumstanțele sunt acum „mult mai credibile” decât au fost în urmă cu trei ani, scrie Agerpres, care citează presa internațională.

Blair a criticat politica guvernului Theresei May referitoare la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, arătând că este „un amestec de contradicții” și că britanicii au dreptul să-și schimbe părerea despre Brexit. „Ei (guvernul) nu se pricep în această situație. Nu conduc mașina, ci sunt conduși'', a declarat Blair în cadrul unei conferințe la organizația proeuropeană Open Britain în Londra. 

Fostul premier laburist a denunțat „situația ireală în care se află Marea Britanie'', în care Theresa May, Philip Hammond (ministru de finanțe) și Boris Johnson (ministru de externe) au schimbat complet cursul după votul din iunie 2016 privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar. 

„După rezultat, ministrul de finanțe ne-a spus că părăsirea pieței unice ar fi catastrofală. Acum se pare că vom ieși'', a spus Blair. 

În septembrie 2014, Scoția a votat în proporție de 55% în favoarea rămânerii în componența Regatului Unit, dar Partidul Național Scoțian (SNP, proeuropean) susține că decizia privind Brexit-ul redeschide problema independenței, deoarece majoritatea scoțienilor au votat pentru rămânerea în UE.