ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul american al Apărării a dat publicităţii imagini nemaivăzute, într-un montaj video de înaltă definiție, cu bombardierul invizibil B-2, o legendă a aviaţiei americane. 

Aparatul a fost fabricat cu începere din 1989 şi a intrat în componenţa forţelor armate în 1997. Avionul are o lungime de 21 de metri, anvergura aripilor de 52 de metri, prinde o viteză de o mie de kilometri la oră, poate zbura la 15.000 de metri altitudine şi are o autonomie de zbor de 11.000 de kilometri.
 
Corpul avionului este construit din materiale compozite speciale, la care se adaugă li straturi suplimentare de materiale, sub forma de vopsele și  folii, toate absorbind undele radio emise de radar, astfel încât acestea nu se mai întorc la sursă. După ficare misiune a bombardierului invizibil, echipe de tehnicieni muncesc din greu la refacerea "imbrăcăminții” avionului.
 
737 de milioane de dolari a cheltuit USAF (Forțele Aeriene ale SUA) pentru construcția unui singur B-2. Cu echipament și armament, prețul unui singur astfel de avion ajunge la peste un miliard de dolari.