ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Distrugerea munițiilor cu uraniu sărăcit furnizate de Occident Ucrainei a provocat un nor radioactiv care se îndreaptă spre Europa, a declarat vineri secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, Nikolai Patrushev, la o conferință organizată la Syktyvkar.

El a atras atenția asupra faptului că președintele american Joe Biden a sosit joi în Japonia pentru a participa la summitul G7.

„Inclusiv pentru a susține, așa cum cred americanii, «valorile democratice comune». Liderii țărilor occidentale, sub presiunea SUA, vor discuta și despre ajutorul pentru Ucraina”, a subliniat Patrushev.

El a menționat că americanii au „ajutat” alte țări în acest mod de mai multe ori în istorie.

„Au «ajutat» și Ucraina, punând presiune asupra sateliților lor și furnizând muniție cu uraniu sărăcit. Distrugerea muniției a provocat un nor radioactiv care acum se îndreaptă spre Europa de Vest. O creștere a nivelurilor de radiații a fost deja înregistrată în Polonia”, a avertizat Patrushev.

În plus, a adăugat el, „SUA dezvoltă și utilizează deja arme chimice și biologice, inclusiv în Ucraina”.

Patrushev a amintit că, în august 1945, fără nicio necesitate militară, SUA au aruncat bombe asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, ceea ce a provocat „consecințe dezastruoase și moartea unui număr imens de civili”.