ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii defilează în aceste zile prin Europa cu armament greu în cadul forței rotaționale Black Sea Rotational Force. Tancurile, echipamentul de artilerie și vehiculele blindate ușoare de recunoaștere vor avea ca destinație finală Bulgaria.

Infanteria Marină a SUA a deplasat tancuri, artilerie și vehicule blindate ușoare de recunoaștere în Europa, pentru a susține aliații NATO și partenerii internaționali, în cadul forței rotaționale Black Sea Rotational Force, a informat luni un comunicat transmis de Corpul de Infanterie Marină a SUA din Europa și Africa, relateaza Agerpres.
Armamentul greu a sosit duminică la Bremerhaven, în Germania și urmează să ajungă în Bulgaria. Tancurile, echipamentul de artilerie și vehiculele blindate ușoare de recunoaștere vor fi încărcate în trenuri și transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaților și partenerilor internaționali ai SUA de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operațiuni militare desfășurate pe timp de criză, precizează sursa citată.

Folosind acest echipament, infanteriștii marini se vor antrena alături de unitățile mecanizate ale aliaților și partenerilor, sporind capacitățile tuturor de folosire a armelor întrunite și a tacticilor anti-blindaj.

Însoțite de peste 160 de infanteriști marini, tancurile, echipamentul de artilerie și vehiculele blindate ușoare de recunoaștere reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.
 
The Black Sea Rotational Force este o forță rotațională reprezentată de infanteriști marini și marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operațiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. The Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.