ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful comisiei parlamentare pentru Securitate Națională și Politică Externă a Iranului, a avertizat că țara sa va reacționa asupra „agresiunii israeliene” lansate împotriva Siriei, după atacul din weekend cu rachete asupra bazelor militare siriene. 

Alaeddin Boroujerdi a făcut aceste declarații în timpul unei vizite la Damasc și după ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a prezentat dovezi ale unui plan nuclear secret la care lucrează Iranul.

„Vom răspunde la orice agresiune asupra Iranului la momentul și locul potrivit”, a precizat Boroujerdi, într-o conferință de presă, după întâlnirea cu președintele sirian Bashar al-Assad, la începutul acestei săptămâni, informează The Jerusalim Post.

Nici o țară nu și-a asumat răspunderea pentru atacul cu rachete de duminică din Siria, care a urmat după mai multe presupuse atacuri israeliene asupra Siriei din ultimii ani.

Organizația Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, a declarat că cel puțin 26 de persoane au fost ucise în atacurile de duminică și că majoritatea erau iranieni sau membri ai unei miliții irakiene sprijinite de Iran.
Agenția iraniană de știri Tasnim a precizat că nu a fost lovită nici o bază iraniană, și nici nu au fost uciși iranieni.

La începutul acestei luni, Teheranul și aliații săi, inclusiv grupul israelian Hezbollah, au acuzat Israelul de un atac cu rachete despre care Teheranul a spus că a ucis șapte militari iranieni în Siria.