ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov avertizează Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului, în contextul în care republica islamică este zguduită de proteste, și acuză Washingtonul că vrea să folosească aceste tulburări cu scopul de a submina acordul în dosarul nuclear iranian, relatează News.ro citând The Associated Press.

„Avertizăm Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului”, a declarat Riabkov joi, citat de agenția Tass.

Washingtonul „este tentat să folosească protestele pentru a ridica noi probleme cu privire la JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action, Planul de acțiune cuprinzător comun” care limitează programul nuclear iranian prin restricționarea activităților de îmbogățire a uraniului pe o perioadă de zece ani.

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat miercuri că Statele Unite vor ca un acord să dureze mai mult. El i-a îndemnat pe tinerii iranieni implicați în proteste de stradă antiguvernamentale la Teheran să considere Statele Unite drept un „aliat natural” în căutarea lor a libertății și democrației.

În acest interviu acordat postului Vocea Americii, miercuri, la Casa Albă, vicepreședintele american a subliniat că „poporul american este alături de poporul care iubește libertatea în Iran și în lume”. „Eu cred că este un moment foarte plin de speranță”, a apreciat el.

„Scopul meu... rugăciunea mea este ca poporul iranian - o populație tânără, o populație bine educată - să înțeleagă că Statele Unite ale Americii, poporul acestei țări sunt aliații lor naturali. Vrem să-i vedem realizând un viitor liber și democratic. Vrem să-i vedem îndepărtându-se de un regim care continuă să amenințe lumea”.