ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O pandemie e una din cele trei amenințări importante cu care specia umană se confruntă și, dacă nu suntem pregătiți pentru ea, 30 de milioane de oameni ar putea muri în mai puțin de un an, declară filantropisitul Bill Gates.

 Co-fondatorul Microsoft a declarat la Conferința pentru Securitate de la Munich că suntem amenințați de o pandemie apocaliptică, asemănătoare cu epidemia de gripă din 1918, când aproximativ 50 de milioane de oameni au murit. O astfel de criză ar putea să izbucnească în următori 10-15 ani, a avertizat miliardarul.

El a vorbit și despre amenințările bioterorismului, afirmând că este foarte posibil ca un inginer genetic să folosească computere pentru a crea un patogen sintetic, transmisibil pe calea aerului și care ar putea să afecteze o parte importantă din populație foarte repede, scriu jurnaliștii de la Huffington Post.

„Următoarea epidemie ar putea izbucni pe un ecran al unui computer, fiind făcut de un terorist cu scopul de a crea o versiune sintetică a virusului varicelei sau o tulpina extra-contagioasă și mortală de gripă", a declarat miliardarul.

 „Fie că se va întâmpla în mod natural sau artificial epidemiologii spun că un patogen rapid transmisibil pe calea aerului ar putea omorî mai mult de 30 de milioane de oameni în mai puțin de un an".

Bill Gates luptă pentru a îmbunătății sănătatea globală de mai bine de 20 de ani. Alături de o pandemie, Gates este îngrijorat de un război nuclear și de schimbarea climatică. Totuși el consideră că dacă am începe să ne pregătim acum pentru posibilitatea unei epidemii am putea să fim în siguranță.