ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană trebuie să se reformeze pentru a evita scenariul ieșirii Franței din Blocul comunitar, a declarat Emmanuel Macron, candidat proeuropean la președinția Franței, care în turul doi de scrutin se confruntă cu Marine Le Pen, relatează BBC News.

„Sunt proeuropean, în cursul acestor alegeri am aparat constant ideea europeană și politicile europene pentru că sunt de părere că aceste lucruri sunt extrem de importante pentru poporul francez și pentru locul țării noastre în contextul globalizării", declarat Macron pentru postul britanic BBC.

„Dar în același timp trebuie să ne confruntăm cu realitatea, să ne ascultăm oamenii și să înțelegem că acum sunt extrem de nervoși și nerăbdători, iar disfuncționalitatea Uniunii Europene nu mai este sustenabilă", a adăugat politicianul francez care candidează din partea organizației civice În Mișcare! (social-liberală).

Reprezentanta formațiunii populiste Frontul Național, Marine Le Pen, a afișat o atitudine fățiș eurosceptică în cursul campaniei electorale și a promis că va convoca un referendum pe tema apartenenței Franței la Uniunea Europeană, după modelul Brexit.

„Așadar, consider că mandatul meu va fi în același timp momentul pentru reformarea în profunzime a Uniunii Europene și a proiectului european", a declarat Macron, care a adăugat că ar fi o "trădare" dacă ar lăsa UE să continue ca în prezent.

„Și nu vreau să fac asta. Pentru că în ziua următoare vom avea Frexit sau vom avea din nou Frontul Național", a concluzionat candidatul.