ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarația lui Trump, preluată de agențiile internaționale de presă, a fost făcută la Clubul Național de Golf Trump din Bedminster, în statul New Jersey, unde președintele își petrece concediul.

„Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite, deoarece i se va răspunde cu foc și furie cum nu a mai văzut nimeni", a declarat marți președintele Statelor Unite, Donald Trump, potrivit Reuters.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancțiuni împotriva regimului de la Phenian, după cele două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate de Coreea de Nord în luna iulie. Marți, Phenianul a avertizat că este gata să răspundă "actului terorist" dirijat de Statele Unite.

Washingtonul a avertizat anterior că este gata să folosească forța, dacă este necesar, pentru a opri rachetele balistice și programul nuclear al Coreei de Nord, dar preferă o acțiune diplomatică globală, inclusiv sancțiuni împotriva Phenianului.

Consecințele oricărui atac militar din partea Statelor Unite ar putea fi catastrofale nu numai pentru nord-coreeni, ci și pentru Coreea de Sud, Japonia și miile de militari americani aflați în raza de acțiune a unor posibile retalieri din partea Coreei de Nord.