ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În fața afluxului de migranți musulmani, Grecia este la un pas de islamizare. Acesta este mesajul principal dat de mai mulți mitropoliți eleni, la Salonic, în timpul unei conferințe desfășurate sub genericul ”Să rămânem creștini. Să rămânem greci!”

Pericolul schimbării radicale  structurii etnice și religioase a Greciei ca urmare a numărului mare de imigranți musulmani care sosesc pe teritoriul acestei țări este semnalul de alarmă tras de mitropoliții greci, în conferința de la Salonic,  informează Agerpres. „Islamizarea Greciei este în plină desfășurare. Mii de imigranți au invadat țara noastră. Ei sunt musulmani. Ca rezultat, structura etnică și religioasă se va schimba într-un mod radical”, a spus mitropolitul Ambrozie de Kalavrita, relatează pravoslavie.ru.

Și mitropolitul Antim al Salonicului a avertizat asupra acestui pericol de modificare radicală a structurii naționale ca urmare a afluxului masiv de imigranți musulmani, calificând drept „crimă” ceea ce se întâmplă în prezent în Grecia.

Fostul ministru al apărării Frangoulis Frangos  a transmis un mesaj similar:„Tendința de creștere a numărului celor sosiți ilegal în țara noastră este îngrijorătoare. Noi nu dorim să se schimbe structura etnică a țării. Noi vrem să rămânem greci”. În context, el și-a manifestat îngrijorarea și față de actuala situație demografică din Grecia, precizând că în anul 2014 au fost înregistrate 114.000 de decese și numai 93.000 de nașteri, în timp ce 936.000 de cupluri elene nu au copii.
 
Mitropolitul Antim al Salonicului semnala încă din toamna anului trecut că imigrația necontrolată amenință însăși existența Greciei, țară cu puternică tradiție creștin-ortodoxă. „Trebuie să ajutăm oamenii care sosesc la noi în țară, dar nu trebuie să ne pierdem identitatea națională și să dispărem ca popor. Dacă în țara noastră vor veni milioane de imigranți, aceasta va însemna sfârșitul nostru (ca popor)”, afirma la acea vreme ierarhul grec.

Nu este pentru prima dată când reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe a Greciei sau reprezentanți ai societății elene atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă imigrația musulmană pentru Grecia.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews