ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patrick Buchanan, fost consilier a trei președinți americani, scrie pe blogul său că SUA și Rusia se află "în pragul" confruntării militare directe.

Fostul politician conservator notează că implicarea Israelului în conflictul din Siria, poate face inevitabilă intrarea SUA în război împotriva Rusiei.

"Conform presei din Israel, Damascul raportează că luni, Israel a lansat patru rachete, rănind cinci soldați sirieni și opt luptători Hezbollah. Dacă Assad sau Hezbollah vor răspunde, atunci ar putea atrage Israelul și mai deschis în conflictul din Siria. Și dacă Israelul e atacat, presiunile asupra Washingtonului pentru a i se alătura împotriva regimului din Siria ar deveni intense. Și totuși, dacă am ceda acestor presiuni, am putea intra în conflict direct cu Rusia, care acum luptă deschis de partea regimului Assad. Ceea ce președinții americani au evitat, în mod conștient, de-a lungul a 45 de ani de Război Rece - un conflict militar cu Moscova - ar putea deveni o posibilitate reală. Are Casa Albă habar ce se întâmplă aici?", scrie analistul american.

Acesta mai scrie că în Ucraina, din cauz naționaliștilor ucraineni, devine tot mai probabil un conflict NATO - Rusia. Buchanan afirmă că dacă SUA îl va susține pe președintele Turciei, Recep Erdogan, atunci se vor găsi față în față cu Rusia.

"De azi, Putin susține atacurile fraco-americane asupra Statului Islamic. Dacă ne luăm după turci și începem să-i ajutăm pe rebelii care atacă armata siriană, ne-am putea găsi ochi-n-ochi într-o confruntare cu Rusia, unde aliații noștri din NATO nu ar fi de găsit", susține cel care i-a consiliat pe Ronald Reagan, Richard Nixon și Gerald Ford.