ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții NATO se declară foarte îngrijorați de exercițiul militar rusesc Zapad 2017.

Generalul ceh Petr Pavel, șeful Comitetului Militar al NATO susține că manevrele militare coordonate de șeful de la Kremlin pot fi considerate „o pregătire serioasă în vederea unui mare război”.

„Ceea ce vedem cu toții este o pregătire serioasă în vederea unui mare război. Dacă ne uităm doar la exercițiul prezentat de Rusia, ar trebui să nu fim îngrijorați. Însă dacă ne uităm la imaginea de ansamblu, trebuie să fim îngrijorați, pentru că Rusia nu este transparentă”, a declarat Pavel pentru The Associated Press.

În urmă cu două săptămâni, Pavel s-a întâlnit personal cu șeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov. NATO încearcă să-și restabilească comunicațiile la nivel militar cu Moscova, cu scopul de a evita orice „consecințe neintenționate ale unor eventuale incidente în timpul exercițiului.

Vladimir Putin a fost prezent la primul exercițiu Zapad 2017.