ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12:15 20/05 Armata egipteană a găsit la 290 km nord de orașul de coastă Alexandria bucăți din avionul EgyptAir care s-a prăbușit joi, informează televiziunea de stat egipteană, preluată de Reuters și DPA.

Potrivit sursei citate, marina militară egipteană efectuează căutări în zonă pentru a găsi cutiile negre, în condițiile în care au fost găsite deja unele dintre obiectele aparținând pasagerilor.

ACTUALIZARE 21.40 A fost găsită epava avionul EgyptAir, prăbușit în Marea Mediterană. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele companiei, într-o declarație pentru CNN. Ministrul egiptean al aviației civile merge pe varianta unui atac terorist, mai plauzibilă decât defecțiunea tehnică.

ACTUALIZARE 17.22 Președintele Franței, Francois Hollande, confirmă că aparatul de zbor al EgyptAir dispărut joi dimineață de pe radare s-a prăbușit în Marea Mediterană, dând asigurări că, împreună cu autoritățile egiptene, va face tot posibilul ca familiile să beneficieze de sprijin.

"Nu e exclusă nici o ipoteză. Avem datoria de a trage toate concluziile, fie că este vorba despre un accident, fie că este un act terorist ", a spus Hollande.

La căutările avionului dispărut participă și o navă românească.

ACTUALIZARE 10:25 Un oficial egiptean anonim a confirmat pentru AP că avionul s-a prăbușit și că acum sunt căutate resturile aeronavei. 

Un avion Egyptair, care a plecat de la Paris și ar fi trebuit să ajungă la Cairo, a dispărut în această dimineață de pe radar, informează compania aeriană pe contul oficial de Twitter.


Avionul de pasageri al EgyptAir a dispărut de pe radare joi dimineață cu 66 de persoane la bord, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane la o altitudine de 11.300 de metri.

Egiptul și Grecia au desfășurat în Marea Mediterană avioane și nave pentru a căuta avionul EgyptAir Paris-Cairo care a dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi, a anunțat joi armata egipteană într-un comunicat citat de AFP.

Informația a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Atena, care a anunțat că a desfășurat o fregată și aviație militară în sudul Mării Mediterane, relatează Reuters.

Armata egipteană a desfășurat și ea avioane de recunoaștere și nave pentru a încerca să localizeze aparatul și eventual să salveze supraviețuitori, potrivit comunicatului.

În avionul de tip Airbus A320 se aflau 56 de pasageri inclusiv un copil și doi bebeluși și zece membri ai echipajului, a mai anunțat EgyptAir.

 Vice-președintele companiei aeriene, Ahmed Abdel, a declarat pentru CNN că piloții avionulului nu au transmis niciun apel de urgență, relatează The Guardian.

Pilotul avea 6.275 de ore de experiență de zbor, inclusiv 2.101 ore cu avion de tip A320, potrivit informațiilor furnizate de compania aeriană.