ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O navă a marinei franceze a recepționat semnale despre care se crede că provin de la una dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir care s-a prăbușit la 19 mai în Marea Mediterană, a anunțat miercuri Ministerul egiptean al Aviației civile, citat de AFP și Reuters.

Numai analizarea cutiilor negre ar putea permite stabilirea precisă a cauzelor prăbușirii avionului, care sunt până în prezent necunoscute.

"Echipamentele de căutare ale unei nave ale marinei franceze, Laplace, au captat semnale care provin probabil de la una dintre cele două cutii negre", ale avionului, a precizat ministerul egiptean, potrivit Agerpres.

Laplace, sosită marți în zona de căutare, este echipată cu trei dispozitive scufundate DETECTOR-6000 ale societății franceze Alseamar, capabile să detecteze semnalele cutiilor negre până la 4.000-5.000 de metri.