ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii NASA au dezvăluit că lucrează la prototipul unui avion complet electric. Aeronava, aflată deja în construcție, urmează să aibă nu mai puțin de 14 motoare și multe noi tehnologii.

Inginerii NASA vor să deschidă astfel calea către noi metode de propulsie în aeronautică, deși un asemenea avion electric nu are cum să fie viabil cu tehnologiile actuale. Dar americanii știu că investițiile în cercetare de azi duc la tehnologiile inovatoare de mâine.

Maxwell este numele noului prototip al unui avion electric care este dezvoltat de NASA. Este prima încercare serioasă de a produce o aeronavă de acest fel care să poată concura cu avioanele convenționale, cu motoare cu combustie.

Inginerii de la NASA au fost nevoiți să găsească, potrivit digi24.ro, alte abordări față de cele obișnuite, atât pentru a profita de avantajele motoarelor electrice, cât și pentru a ocoli câteva dintre dezavantaje.

De exemplu, aripile noului avion sunt mult mai subțiri decât ale altor aeronave de aceleași dimensiuni. O aeronavă normală are aripile groase pentru a ajuta la decolare și la aterizare, când este nevoie de mai multă portanță, dar încetinesc avionul în timpul zborului.

Soluția celor de la NASA a fost însă să monteze un număr impresionant de motoare, nu mai puțin de paisprezece fiind fixate pe aripile avionului. Însă principala problemă întâmpinată de cercetătorii de la NASA este legată de bateriile existente în acest moment. Acestea ocupă aproape tot spațiul din avion, lăsând loc doar pentru pilot, și permit o autonomie de maximum o oră.