ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocații lui Jeffery Wood, care au reușit să obțină amânarea executării sentinței, au smuls această victorie în fața Curții penale de apel din Texas, după ce au acuzat mărturii și dovezi false prezentate la procesul bărbatului de către un expert psihiatric foarte discreditat ulterior, notează publicația Le Monde preluată de Hotnews.

Jeffery Wood a fost condamnat la pedeapsa capitală în baza unei legi foarte controversate din Texas, care pune pe picior de egalitate autorul principal al unei crime și o altă persoană implicată  considerată complice, chiar dacă aceasta din urmă nu avea nicio intenție de a ucide. 

Cazul datează din 2 ianuarie 1996, când Daniel Reneau, o cunoștință a lui Wood, a încercat să jefuiască o benzinărie și a împușcat mortal un angajat al acesteia. Wood se afla în afara benzinăriei și conducea mașina care ar fi trebuit să le servească la jaf. Jeffery Wood, care are acum 43 de ani, avea la acea vreme 22 de ani și este considerat un caz excepțional, în condițiile în care are coeficientul de inteligență al unui copil. Daniel Reneau a fost deja executat pentru acuzația de crimă, în anul 2002.