Avocații lui Jeffery Wood, care au reușit să obțină amânarea executării sentinței, au smuls această victorie în fața Curții penale de apel din Texas, după ce au acuzat mărturii și dovezi false prezentate la procesul bărbatului de către un expert psihiatric foarte discreditat ulterior, notează publicația Le Monde preluată de Hotnews.

Jeffery Wood a fost condamnat la pedeapsa capitală în baza unei legi foarte controversate din Texas, care pune pe picior de egalitate autorul principal al unei crime și o altă persoană implicată  considerată complice, chiar dacă aceasta din urmă nu avea nicio intenție de a ucide. 

Cazul datează din 2 ianuarie 1996, când Daniel Reneau, o cunoștință a lui Wood, a încercat să jefuiască o benzinărie și a împușcat mortal un angajat al acesteia. Wood se afla în afara benzinăriei și conducea mașina care ar fi trebuit să le servească la jaf. Jeffery Wood, care are acum 43 de ani, avea la acea vreme 22 de ani și este considerat un caz excepțional, în condițiile în care are coeficientul de inteligență al unui copil. Daniel Reneau a fost deja executat pentru acuzația de crimă, în anul 2002.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews