ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ayatollahul Iranului Ali Khamenei a transmis un mesaj public, după ce elicopterul în care se afla președintele Ebrahim Raisi și alți oficiali iranieni s-a prăbușit. Khamenei a spus că, în cazul în care vor exista dovezi că Israelul se află în spatele prăbușirii elicopterului preziențial, reacția Iranului va fi una „dincolo de orice își pot imagina”, potrivit stiripesurse.ro

Liderul suprem al Iranului a declarat că „dacă vom găsi o singură dovadă că Israelul este implicat în prăbușirea elicopterului președintelui Iranului, vom reacționa dincolo de orice își poate imagina Israelul și aliații săi”.

De asemenea, Ayatollahul a făcut un apel pentru liniștirea populației (VIDEO mai jos).

„Toată lumea ar trebui să se roage pentru sănătatea acestor oameni care servesc națiunea iraniană. Națiunea nu trebuie să fie îngrijorată sau neliniștită, deoarece administrația țării nu va fi deloc perturbată”, a mai spus Khamenei.

Președintele Iranului este mort. Elicopterul lui Raisi a fost găsit zdrobit și „ars complet”

Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, ministrul său de externe, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian și însoțitorii lor au fost găsiți morți după ce salvatorii au descoperit locul prăbușirii elicopterului luni dimineața devreme. 

De asemenea, un oficial iranian de rang înalt a confirmat pentru Reuters că Raisi a fost găsit ucis în epavă, după ce presa de stat a raportat luni dimineață că nu exista „niciun semn de viață” la locul prăbușirii.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au fost uciși în accident”, a declarat pentru Reuters oficialul iranian de rang înalt.
 
Președintele se întorcea dintr-o vizită oficială de la granița cu Azebaidjan, pentru inaugurarea unui baraj cu președintele azer.