ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, a decis să facă o campanie în vederea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană ("Brexit"), scrie BBC News online.

Deputatul conservator din Uxbridge și South Ruislip a luat această decizie în contextul în care unii membri ai Guvenului au început să facă o campanie în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE, după ce premierul David Cameron a convocat un referendum în acest sens pe 23 iunie. Cameron a declarat pentru BBC că o ieșire a țării din UE ar fi "un salt în necunoscut".

Johnson urmează să-și confirme decizia duminică seara și să prezinte motivele acesteia într-un articol în ziarul The Telegraph, potrivit MediafaxDecizia lui Johnson urmează să fie percepută ca o consolidare importantă a taberei "out" și o lovitură aplicată lui Cameron, care a sperat să-și convingă prietenii și rivalii să susțină campania în favoarea rămânerii țării în blocul european, comentează Laura Kuenssberg de la BBC.

Johnson, care a fost ales în mai 2015 parlamentar în circumscripția Uxbridge și Ruislip South, se alătură astfel altor șase membri ai Cabinetului Cameron ce susțin un "Brexit".