ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de jurnaliști de la BBC a reușit să înregistreze cu camera ascunsă o negociere cu un bărbat care se ocupă de transportul refugiaților.
 
Un jurnalist britanic a pretins că este refugiat, reușind astfel să intre în biroul traficantului. Acesta se afla în Turcia, locul de unde gestionează transportul imigranților spre Grecia, care mai apoi merg către Europa Occidentală. Pentru 650 de dolari, jurnalistul urma să ajungă pe o insulă grecească.

Pretinsul refugiat și-a exprimat temerea că s-ar putea îneca, dar a fost imediat liniștit de traficant: "Trebuie să ai încredere, eu sunt mai îngrijorat decât ești tu. Nu vreau să fiu responsabil pentru tine în fața lui Allah”.

Conform discuției dintre cei doi, traficantul trimitea pe timp de vară, zilnic, aproximativ 700 de imigranți spre Europa, câștigând sute de mii de dolari zilnic, potrivit b1.ro.