ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gafă majoră a BBC, după ce unul dintre jurnaliştii prestigioasei televiziuni britanice a postat în mod eronat un mesaj pe Twitter care anunţa că Regina Elisabeta a II-a a fost spitalizată.

De fapt, Regina Marii Britanii, în vârstă de 89 de ani, care va deveni în septembrie cel mai longeviv monarh din istoria ţării sale, s-a deplasat la spitalul londonez King Edward VII pentru controlul medical anual, a precizat Palatul Buckingham, conform Reuters.

''A fost un control de rutină, o întâlnire programată. Regina a părăsit deja spitalul'', a precizat un purtător de cuvânt al familiei regale britanice. 
 
Precizarea era necesară în contextul postării peTwitter a unui mesaj care lăsa să se înţeleagă că Regina Elisabeta a II-a a fost transportată de urgenţă la spital. Mesajul a fost postat de un jurnalist care ulterior a şters anunţul şi a prezentat scuze pentru ceea ce purtătoarea de cuvânt de la Buckingham a numit o ''glumă proastă''. 

În ultimii ani, regina şi-a redus numărul apariţiilor publice, Casa Regală britanică fiind reprezentată la unele evenimente oficiale de primul urmaş la tron, Prinţul Charles. Suverana Marii Britanii a participat săptămâna trecută la şedinţa inaugurală a Parlamentului format după alegerile legislative din luna mai.