BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, este mult prea creștină. Și trebuie să se diversifice. Denunțul se regăsește într-un raport intern destinat directorului instituției. Musulmanii au venit deja cu o propunere: să se transmită rugăciunea de vineri.

Televiziunea publică britanică își face autocritica și descoperă că a devenit mai puțin atentă la exigențele multiculturalismului, scrie  site-ul The Blaze.com. Așa reiese dintr-un raport intern al instituției care acum își propunje să insereze în programele sale mai multe emisiuni religioase, dar aparținând altor confesiuni. Cel care a sugerat asta a fost șeful Comisiei asupra religiilor și eticii din BBC,  Aaquil Ahmed, potrivit căruia trebuie dat mai mult spațiu de emisie religiei islamice, hinduse și sikh.
 
"Creștinismul rămâne piatra unghiulară a programelor noastre și avem multe ore dedicate acestei religii, dar mai sunt și alte religii. Capacitățile noastre în acest domeniu nu sunt statice, ci au evoluat în ani și noi continuăm să le testăm", spune Ahmed într-o notă. 
 
Numărul musulmanilor din Marea Britanie s-a dublat în ultimii zece ani, ajungând la 3 milioane.  Conform ziarului Il Giornale, Ahmed a explicat că a scris acest raport ca reacție la criticile venite din partea credincioșilor aparținând altor religii care in prezent nu se simt reprezentați de programele actuale.

Ibrahim Mogra, șeful Consiliului Musulman din Marea Britanie, susține că BBC ar putea televiza rugăciunile de vineri din moschei. El a subliniat însă că musulmanii nu doresc ca astfel creștinii să beneficieze în programele BBC de mai puțin spațiu. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews