ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BBC a provocat o controversă de proportii pe internet cu o parodie în care apar trei femei britanice care poartă o conversație legată de noua lor viață în organizația Statul Islamic, după ce s-au căsătorit cu teroriști ISIS, se laudă cu veste sinucigașe și se plâng că nu au ce să poarte la următoarea decapitare, informează The Hollywood Reporter.

Intitulat „Adevăratele soții ale ISIS/ The Real Housewives of ISIS”, scheciul este inspirat din serialul de televiziune „Real Housewives” și a fost publicat pe internet marți, pentru a promova show-ul de satiră „Revolting”.

Într-una dintre scene, o femeie își prezintă noua ei ținută – o vestă sinucigașă. „Arăți minunat”, îi spune o prietenă, după care se întoarce la cameră și adaugă: „Este enormă. Va fi nevoie de foarte mult Semtex (explozibil, n.r.) pentru a o ucide”. Într-o altă scenă, o femeie se plânge că mai sunt doar trei zile până la decapitare și nu are nicio idee ce va purta la acest eveniment.
 
„BBC difuzează un show bazat pe un grup terorist care a ucis și care continuă să ucidă persoane din Orientul Mijlociu. Acesta nu este un subiect potrivit pentru o comedie”, a scris un utilizator Twitter.

„Sunt îngrozită că BBC a produs un asemenea show. Este pur și simplu de prost gust. E îngrijorător că umorul poate fi asociat cu acțiunile ISIS”, a scris o femeie pe Facebook.

Însă, alte voci au spus, pe Twitter, că satira demonstrează absența fricii. „Dacă poți ridiculiza ceva, atunci înseamnă că nu te sperie” și „ISIS vrea să fie temut. Să nu îi facem pe plac. Și, da, sunt musulman, de stânga”, au scris doi utilizatori ai platformei de socializare.