ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciile secrete americane consideră că mai mulți membri ai Guvernului de la Kiev ar fi avut cunoștință de atentatul bestial din luna august de la Moscova, în urma căruia a murit Daria Dughina, fiica filosofului Aleksandr Dughin, supranumit în mod greșit „ideologul lui Putin”. În plus, o dau și pe față, publicând informația chiar în New York Times.

SUA nu a luat parte la atac, nici prin oferirea de informații, nici prin alte modalități, susțin americanii. Oficiali americani au afirmat, de asemenea, că nu aveau habar de o astfel de operațiune la acel moment și că s-ar fi opus, dacă ar fi fost consultați. În plus, aceștia i-au admonestat pe oficialii de la Kiev cu privire la asasinat, transmite RTV..

Informații despre implicarea Ucrainei în asasinatul Dariei Dughina au ajuns pe masa oficialilor guvernamentali ai SUA abia săptămâna trecută, scrie New York Times, citat de Filip Stan de la RTV. La momentul atentatului, Ucraina a negat orice implicare în atac, iar mai mulți oficiali de rang înalt au continuat să nege și când au fost întrebați despre raportul Serviciilor Secrete americane.

Deși Rusia nu s-a răzbunat încă în vreun fel pentru acest asasinat, specialiștii SUA sunt îngrijorați că astfel de atacuri ar putea provoca Moscova să organizeze propriile atentate asupra oficialilor ucraineni de rang înalt sau a altor ținte.

Uciderea Dariei Dughina, dacă se confirmă a fi intenționată, ar fi una dintre cele mai murdare și provocatoare mișcări ale celor care se ascund în spatele Kievului, arătând că aceștia pot ajunge extrem de aproape de ținte rusești și mai ales, că nu au nici un fel de scrupule.

Nu au fost date numele membrilor Guvernului de la Kiev care ar fi avut cunoștință de acest atentat înainte de a se fi întâmplat, dar nici nu s-a spus dacă președintele Volodimir Zelenski ar fi aprobat acest atac, arată sursa citată. Puțin probabil însă ca tocmai președintele, care se ocupă și de serviciile secrete, să nu fi știut de atentatul criminal.

SUA au condamnat în august uciderea fiicei lui Aleksandr Dughin: Suntem împotriva atacurilor care vizează civilii, fie ei din Kiev, Bucea, Harkov, Kramatorsk, Mariupol sau Moscova

„Condamnăm atacurile împotriva civililor, fie ei din Kiev, Bucea, Harkov, Kramatorsk, Mariupol sau Moscova. Acest principiu se aplică în întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-o conferință de presă, mai amintește RTV.

Price a afirmat că rușii vor ancheta cele întâmplate și, întrebat despre acuzațiile Moscovei, care au făcut responsabile serviciile de informații ucrainene pentru moartea Dariei Dughina, s-a limitat la a sublinia că Ucraina a negat implicarea în atentat (articolul continuă după fotografie).

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a anunțat că atentatul împotriva fiicei lui Dughin a fost pregătit și comis de serviciile speciale ucrainene.

Potrivit notei oficiale, atacul terorist a fost comis de o cetățeană ucraineană, identificată drept Natalia Vovk, în vârstă de 43 de ani, anunț negat în cor de toți deontologii planetei. Serviciile speciale americane îl confirmă. Și îl confirmă pentru un singur motiv: pentru că acest tip de act bestial nu se face nici între serviciile rivale, conform codului nescris al lumii informațiilor. Dar ucrainenii au depășit și această linie.

Citiți și Moscova prezintă suspecta principală în cazul asasinării Dariei Dughina și traseul ei prin Rusia. FSB învinovățește oficial serviciile speciale ucrainene SBU. ASASINA A RULAT CU MINI COOPER - VIDEO