ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la oră la oră, petiția lansată sâmbătă, prin care se cere organizarea unui nou referendum în Marea Britanie adună sute de mii de semnături. Duminică, numărul celor care doresc o nouă consultare populară ajunsese la 3 milioane, deși nu este nici un mecanism în Marea Britanie care să declanșeze un nou referendum.

Acea petiție poate – în cel mai bun caz – să declanșeze o nouă dezbatere între parlamentari. Una dintre aspectele cele mai importante legate de petiție este că cere anularea plebiscitului dacă orice tabără câștigă cu mai puțin de 60%, sau dacă prezența la vot este de sub 75%, informează Mediafax.

Însă referendumul deja a avut loc, iar politicienii britanicii au promis că vor lua în considerare rezultatul.

Petiția are ca dată finală 25 noiembrie 2016 și la numai câteva ore de la aflarea rezultatelor deja strânsese peste un milion de semnături.

Partidul Liberal-Democrat britanic va pleda, în viitoarea campanie electorală, pentru reintegrarea Marii Britanii în Uniunea Europeană, informează Sky News.

Liderul formațiunii de centru-stânga, Tim Farron, a declarat că britanicii au votat la referendum pentru a exprima "furia" față de politicieni și instituții, subliniind că publicul are nevoie de o a doua șansă pentru schimbarea deciziei privind apartenența Marii Britanii la UE.