ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cel puțin 20 de oameni au fost uciși și alți 30 răniți la o nuntă din Yemen, în urma unui raid al coaliției conduse de Arabia Saudită. Știrea transmisă de Reuters a fost însoțită, ulterior, și de câteva imagini cu un puternic impact emoțional, dar pe care presa mainstream nu le va considera la fel importante pentru a le dezbate ca pe o imagine a războiului din Yemen, așa cum o face în cazul Siriei.

Imagini surprinse după bombardamentele dintr-un sat îndepărtat din provincia nord-vestică Hajjah arată amploarea dezastrului.  Printre ele se număra și cea a unui băiețel în vârsta de șapte- opt ani, care, în stare de șoc,  se agață de trupul unui bărbat, tatăl său, apucându-i cămașa și repetând „nu, nu, nu”, în timp ce salvatorii încearcă să-l ia de acolo. Martorii au povestit pentru un reporter al televiziunii Russia Today că băiatul refuza să creadă că tatăl său nu este mort. Copilul repeta încontinuu că tatăl lui nu a murit, ci doar doarme ​​și că se va trezi în curând și vor merge împreună în satul lor natal, nu departe de cel care a fost bombardat.
 
Potrivit sursei citate, copilul ar fi stat lângă cadavrul tatălui toată noaptea, fiind descoperit în cursul dimineții de salvatori.

În ciuda impactului pe care îl va avea această imagine, ea nu va fa fi transmisă la ore de maximă de audiență de posturile  de televiziune mainstream și nici nu va fi arătată guvernului saudit, care, în niciun caz nu va fi acuzat că a comis o crimă de război. 
 
Și, cu siguranță, această tragedie nu va fi folosită, în  Consiliul de Securitate al ONU, pentru a denunța un regim criminal, care ucide civili beneficiind de impunitate.

Yemenul este răvășit de un război izbucnit între rebelii șiiți houthi și aliații lor- forțele rămase fidele fostului președinte Ali Abdallah Saleh—, de o parte, și trupele loiale președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, de cealaltă. Conflictul s-a agravat odată cu intervenția militară, în martie 2015, a unei coaliții arabe conduse de către Riad pentru a ajuta puterea să-i alunge pe rebelii houthi, care au preluat controlul capitalei Sanaa și al altor zone din țară la sfârșitul lui 2014/începutul lui 2015.