ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teoria genului nu cunoaște granițe, iar cei care o îmbrățișează par că și-au pierdut cu totul busola. Canada este țara care, recent, a emis un card de sănătate pentru un bebeluș, în care, în dreptul sexului apare litera „U” („unknow”), adică „necunoscut”.  Mama copilului a fost cea care a impus asta, afirmând că „Va decide el singur ce vrea să fie când va fi mare”.
 
 Searyl Doty, născut sau născută în toamna lui 2016 în Canada nu are, ca toată lumea, pe cardul de sănătate, trecut sexul „M” sau „F”. Ci litera „U”, de la "unknow”. 

Documentul oficial a fost eliberat de Canada care, în acest fel, a acceptat cererea lui Kori Doty, părinte transsexual (care a ales să își păstreze uterul) al copilului Searyl Doty. „Fiul meu va decide el singur, în viitor, ce sex vrea să aibă. Nu îl voi stabili eu”, afirmă transsexualul devenit părinte cu acte-n regulă. „Rămâne la latitudinea lui Searyl să decidă cum să se identifice. Eu nu am de gând să fac alegerea pe baza unui control genital”.

Potrivit site-ului Global News, copilul s-a născut în noiembrie 2016, în casa unui prieten al unuia dintre părinți, și nu la spital, așa cum e normal, pentru a evita să îi fie trecut în mod automat în documente sexul. Apoi, după o luptă lungă, părintele transsexual a obținut înregistrarea nașterii, nu și certificatul de naștere (în care este obligatorie indicarea sexului copilului). Acum însă, Ministerul Sănătății din Canada a emis un card de sănătate în care sexul este un „U", fiind astfel recunoscută cererea părinților.