ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea lui a impresionat o țară, devenind subiect la posturile de știri. Teddy Nelson, un băiețel din America născut cu doar o jumătate de inimă, a fost fotografiat zâmbind pentru prima dată după ce a suferit a doua operație pe cord deschis.
Teddy s-a născut cu o afecțiune congenitală, numită sindrom hipoplastic, partea stângă a inimii fiind descoperită în mod critic. Medicii au făcut prima intervenție chirurgicală pe Teddy la 15 minute după ce s-a născut, pe 30 august 2019.


Theodore „Teddy” Nelson și-a petrecut toate cele 185 de zile din viață  pe un pat de spital. Anul trecut, pe 15 noiembrie, a fost supus pentru a doua oară unei intervenții chirurgicale pe cord deschis. Iar luna trecută, pe 6 februarie, a fost pentru prima dată când micuțul a zâmbit, iar părinții săi au imortalizat pe cameră acest moment. „În timpul celei de-a doua operații pe cord deschis a suferit un accident vascular cerebral”,  a povestit mama lui Teddy, Alexandria Nelson, pentru Good Morning America. „Nu mai credeam că în creierul lui mai existau conexiunile pentru a permite ca un zâmbet să apară pe fața lui. Asta ne-a dat acum un licăr de speranță pentru viitor, că va reuși să depășească aceste obstacole”.

Teddy urmează să fie supus unei a treia intervenții chirurgicale în următoarele săptămâni, dar tatăl său este optimist, sperând că-l va putea aduce pe Teddy acasă pentru prima dată.  ”Am spus mereu că jumătatea de inimă a lui Teddy poate dărui de două ori mai multă iubire ”, a spus mama micuțului