ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Centrală Europeană a anunțat că a decis să mențină nivelul împrumuturilor de urgență pe care le acordă băncilor elene la nivelul din 26 iunie și că va continua să urmărească situația din Grecia, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, Christine Lagarde, directorul general al FMI, a anunțat  că instituția pe care o conduce nu va mai finanța statul elen dacă acesta nu va achita datoria de 1,7 miliarde de euro scadentă pe 30 iunie.
 
Parlamentul din Atena a acceptat propunerea lui Tsipras de a se organiza un Referendum pentru a se afla opinia grecilor despre reformele pe care le cer creditorii. Într-un discurs în fața deputaților, premierul grec a declarat că instituțiile internaționale le-au cerut să renunțe la demnitate prin înaintarea ofertei. 

"Propunerea celor trei instituții era inadecvată tehnic, nu ieșea nimic la calcule. Ceea ce ni s-a propus nu conţinea nici un plan pentru a restabili încrederea investitorilor, greci sau expaţi, sau pe cea a consumatorilor că următoarea perioadă de cinci luni va fi una de consolidare a economiei şi a depăşirii crizei. În schimb, urma să fim supuşi unei evaluări în mod constant", a declarat și ministrul grec de Finanțe.