ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Centrală din Grecia a avertizat pentru prima dată asupra faptului că această ţară ar putea părăsi atât zona euro, cât şi Uniunea Europeană în absenţa unui acord cu creditorii instituţionali externi, transmite BBC, potrivit reportervirtual.ro

Avertismentul vine după eşecul discuţiilor de duminică şi după ce guvernul grec şi reprezentanţii instituţiilor internaţionale s-au acuzat reciproc pentru blocaj.
 
Eşecul încheierii unui acord va marca începutul unui drum dureros care, pentru început, va conduce la incapacitate de plată şi, în final, la ieşirea ţării din eurozonă şi, cel mai probabil, şi din UE”, se afirmă într-un raport al băncii centrale de la Atena. În aceste condiţii, declinul economic al ţării se va accelera, adaugă sursa citată.
 
De mai multe zile, piaţa de capital din Grecia reflectă panica investitorilor, care vor să scape de acţiunile băncilor locale, ameninţate de faliment în cazul unui default.

Deponenţii au retras circa 30 de miliarde de euro din băncile greceşti din octombrie anul trecut şi până în aprilie anul curent.