ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce FMI se pregătește în prezent să introducă noul său sistem global CBDC (Moneda digitală a Băncii Centrale), numit UMU (cunoscut și ca Unicoin), Banca Reglementelor Internaționale (BRI) este ocupată cu mai multe proiecte menite să centralizeze toate băncile internaționale și băncile centrale într-o singură rețea-umbrelă, care să permită tranzacții transfrontaliere rapide folosind monede digitale, scrie Zerohedge. Cu alte cuvinte, se pregătește instaurarea unei societăți fără numerar.

Un astfel de concept, numit Project Icebreaker, s-a ocupat în mod special de crearea unui sistem asemănător SWIFT, care ar permite băncilor globale să reglementeze și, în cele din urmă, să omogenizeze toate monedele într-un singur model global de schimb, ceea ce le-ar da puterea de a elimina orice țară sau companie care nu va avea aprobarea lor ideologică.

Cea mai recentă idee a BRI este Proiectul Aurora, care poate fi chiar mai îngrijorător decât Icebreaker în ceea ce privește implicațiile sale. Proiectul Aurora este conceput pentru a utiliza „învățarea automată” IA ca instrument de monitorizare a fluxurilor vaste de tranzacții financiare din întreaga lume, pentru a identifica modele semnalate în mod specific. BRI susține că acest instrument ajută la detectarea structurilor criminale de spălare a banilor. Cu toate acestea, pentru ca IA să verifice tranzacțiile globale în timp real, băncile corporative și guvernele vor trebui să creeze un acces extins și simplificat la conturi, apoi să permită IA să funcționeze cu impunitate.

Unele bănci își implementează deja propriile sisteme private de monitorizare bazate pe IA pentru a surprinde activități neobișnuite legate de cont, dar Proiectul Aurora ar necesita acces internațional la o scară incredibilă și înfiorătoare.

 
Așa cum războiul împotriva drogurilor a fost folosit ca pretext în SUA și Europa pentru a oferi guvernelor acces neîngrădit la finanțele cetățenilor; putere care a fost folosită în mod abuziv de atunci în mai multe moduri (în unele cazuri, conturile pot fi confiscate doar la o simplă suspiciune de infracțiune, mai degrabă decât în urma unei condamnări), Aurora se bazează pe sperietoarea spălării banilor pentru a oferi guvernelor și băncilor globale puteri vaste de supraveghere. Folosirea IA este prezentată ca și cum acest lucru ar proteja confidențialitatea individuală, dar toate programele IA servesc scopurilor creatorilor. Oricine controlează IA controlează și țintele vizate de IA.

Ideea unui sistem mondial de monitorizare bancară bazată cu inteligență artificială, în mâinile BRI sau a altor instituții globaliste, este extrem de periculoasă. Ne putem chiar imagina un viitor în care conturile personale vor fi înghețate în mod regulat pentru orice număr de infracțiuni, de la cele financiare la cele politice.