Banca olandeză ABN Amro a fost pusă sub anchetă de procurorii olandezi cu privire la operațiuni de spălare a banilor și finanțarea terorismului, scrie nltimes.nl.

Procurorii au spus că suspectează că ABN Amro a raportat tranzacții suspecte prea târziu sau deloc o perioadă îndelungată, adăugând că banca nu a reușit să efectueze investigarea corectă a comportamentului clienților și nu a transmis date despre clienții suspecți în timp util.

Procurorii olandezi nu au dezvăluit în ce perioadă au avut loc presupusele eșecuri.

Banca a fost notificată miercuri despre anchetă, dar nu i s-au oferit alte detalii cu privire la amploarea anchetelor, a declarat purtătorul de cuvânt al ABN, Jeroen van Maarschalkerweerd.

Băncile au fost nevoite să țină o evidență mai bună a comportamentului clienților după ce banca olandeză ING a fost obligată să plătească o amendă record de 900 de milioane USD în septembrie anul trecut pentru că nu a reușit să localizeze activitățile infracționale finanțate prin conturile sale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews