ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Banca olandeză ABN Amro a fost pusă sub anchetă de procurorii olandezi cu privire la operațiuni de spălare a banilor și finanțarea terorismului, scrie nltimes.nl.

Procurorii au spus că suspectează că ABN Amro a raportat tranzacții suspecte prea târziu sau deloc o perioadă îndelungată, adăugând că banca nu a reușit să efectueze investigarea corectă a comportamentului clienților și nu a transmis date despre clienții suspecți în timp util.

Procurorii olandezi nu au dezvăluit în ce perioadă au avut loc presupusele eșecuri.

Banca a fost notificată miercuri despre anchetă, dar nu i s-au oferit alte detalii cu privire la amploarea anchetelor, a declarat purtătorul de cuvânt al ABN, Jeroen van Maarschalkerweerd.

Băncile au fost nevoite să țină o evidență mai bună a comportamentului clienților după ce banca olandeză ING a fost obligată să plătească o amendă record de 900 de milioane USD în septembrie anul trecut pentru că nu a reușit să localizeze activitățile infracționale finanțate prin conturile sale.