ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi bancheri britanici de la  gigantul britanic Barclays  au fost condamnați pentru rolurile lor în conspirația de a manipula ratele dobânzilor în perioada cea mai acută a crizei financiare, în urmă cu peste un deceniu, informează Rador.

Colin Bermingham a fost condamnat la cinci ani, iar Carlo Palombo la patru ani de închisoare. SFO a declarat că aceștia au adus daune încrederii într-un sistem foarte important, care susține produse financiare în valoare de 180 trilioane de dolari. Sentința pune capăt celui mai important proces, de până în prezent, pentru fraudarea ratelor dobânzilor.

Încă un fost bancher de la gigantul britanic Barclays a fost condamnat pentru că a conspirat pentru manipularea indicatorului de referință Euribor, ajungându-se astfel la nouă vinovați condamnați în șase procese până acum, potrivit Reuters.

Un juriu format din nouă bărbați și trei femei a stabilit că Colin Bermingham, un bancher veteran de 62 de ani, este vinovat după un proces de două luni inițiat de Biroul pentru Fraude din Marea Britanie. Bermingham este unul dintre cei trei foști bancheri ai Barclays care și-au primit verdictul în acest caz. Coacuzatul Carlo Palombo, fostul trader de derivate al băncii, a fost condamnat în timp ce Sisse Bohart, o daneză de 41 de ani, a fost achitată.

Unsprezece bănci și brokeri puternici au primit amenzi de 9 mld. dolari în urma investigației globale cu privire la manipularea indicilor de referință. Barclays a plătit penalizări de 453 mil. dolari în 2012. Acuzații au negat că ar fi consiprat premeditat pentru a manipula Euriborul în perioada 2005-2009 - indicele de referință pentru tranzacțiile interbancare în euro - un indicator care ajută la determinarea dobânzilor pentru contracte financiare și împrumuturi de 150.000 mld. dolari la nivel global.