ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bancher care a denunțat existența unor practici suspecte la gigantul financiar german Deutsche Bank a refuzat o recompensă de 8 milioane de dolari din partea autorităților americane.

Eric Ben-Artzi, bancherul denunțător, a declarat pentru Wall Street Journal că este nemulțumit de faptul că autoritățile nu i-au pedepsit pe directorii care știau că valoarea unor tranzacții nu era înregistrată corect de Deutsche Bank.

Nici măcar banca nu a fost pedepsită, ci a acceptat să stingă investigația plătind 55 de milioane de dolari înainte să se ajungă la o sentință.

Pierderi de un miliard și jumătate de dolari ar fi fost ascunse astfel în anii de criză, potrivit digi24.ro.

Din acești bani ar fi trebuit să primească și bancherul denunțător 8 milioane de dolari pentru ajutorul pe care l-a oferit anchetatorilor. Însă Eric Ben-Artzi spune că nu vrea să fie părtaș la jefuirea acționarilor pe care ar trebui să îi protejeze.