ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama este de părerere că apartenența Marii Britanii în Uniunea Europeană sporește puterea și securitatea țării.

În timpul unei conferințe de presă pe care a susținută împreună cu premierul David Cameron, liderul de la Casa Albă a amenințat că dacă Regatul va părăsi blocul comunitar, va trebui să negocieze un acord comercial bilateral cu SUA, care nu va fi o prioritate pentru Washington, transmite Sky News.

Mai precis, liderul de la Casa Albă a precizat că negocierea unui acord bilateral Marea Britanie – SUA, în cazul unui Brexit, „nu se va întâmpla prea curând”.  "Marii Britanii îi este cel mai bine atunci când ajută la conducerea unei Uniuni Europene puternice”, a subliniat Barack Obama.

El a adăugat, totuși, că decizia aparține poporului britanic și că afirmațiile sale nu sunt „o amenințare” sau o tentativă de a „măslui voturi”, scriu jurnaliștii de la Sky News. El a făcut aceste afirmații după ce a fost acuzat, anterior, de ipocrizie pentru pledoaria sa privind rămânerea Marii Britanii în UE.  La rândul său, David Cameron a subliniat că apartenența Marii Britanii la UE consolidează "relația specială” a țării cu Statele Unite.

Înainte de conferința de presă comună cu David Cameron, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit cu regina Elisabeta a II-a, la Castelul Windsor.

Elicopterul la bordul căruia se aflau Barack și Michelle Obama a aterizat în grădinile reședinței regale. Acolo, cuplul prezidențial a fost întâmpinat de Regina Elisabeta a II-a, care a aniversat joi 90 de ani. Președintele american și soția sa i-au oferit suveranei britaniec un album foto cu întâlnirile acesteia cu liderii americani, potrivit AP.