Barack Obama este de părerere că apartenența Marii Britanii în Uniunea Europeană sporește puterea și securitatea țării.

În timpul unei conferințe de presă pe care a susținută împreună cu premierul David Cameron, liderul de la Casa Albă a amenințat că dacă Regatul va părăsi blocul comunitar, va trebui să negocieze un acord comercial bilateral cu SUA, care nu va fi o prioritate pentru Washington, transmite Sky News.

Mai precis, liderul de la Casa Albă a precizat că negocierea unui acord bilateral Marea Britanie – SUA, în cazul unui Brexit, „nu se va întâmpla prea curând”.  "Marii Britanii îi este cel mai bine atunci când ajută la conducerea unei Uniuni Europene puternice”, a subliniat Barack Obama.

El a adăugat, totuși, că decizia aparține poporului britanic și că afirmațiile sale nu sunt „o amenințare” sau o tentativă de a „măslui voturi”, scriu jurnaliștii de la Sky News. El a făcut aceste afirmații după ce a fost acuzat, anterior, de ipocrizie pentru pledoaria sa privind rămânerea Marii Britanii în UE.  La rândul său, David Cameron a subliniat că apartenența Marii Britanii la UE consolidează "relația specială” a țării cu Statele Unite.

Înainte de conferința de presă comună cu David Cameron, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit cu regina Elisabeta a II-a, la Castelul Windsor.

Elicopterul la bordul căruia se aflau Barack și Michelle Obama a aterizat în grădinile reședinței regale. Acolo, cuplul prezidențial a fost întâmpinat de Regina Elisabeta a II-a, care a aniversat joi 90 de ani. Președintele american și soția sa i-au oferit suveranei britaniec un album foto cu întâlnirile acesteia cu liderii americani, potrivit AP.