ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului armat din orașul californian San Bernardino și a deplâns scenele care se repetă pe întreg teritoriul Statelor Unite și sunt "fără echivalent în lume", relatează AFP, citat de Agerpres.

"Sunt măsuri pe care le-am putea lua, nu pentru a elimina toate aceste atacuri armate, dar pentru a ameliora șansele ca ele să nu se producă atât de frecvent", a declarat Barack Obama la postul CBS,

Președintele SUA a vorbit despre legi "de bun simț" asupra controlului armelor.

"Niciodată nu ar trebui să considerăm că aceasta face parte din cursul normal al lucrurilor", a ținut să menționeze președintele american care dorește de multă vreme înăsprirea legislației privind armele, dar se lovește de opoziția Congresului dominat de republicani.

Subliniind că dispune de puține informații, el s-a arătat prudent în legătură cu acest atac armat care a făcut cel puțin 14 morți.

"Nu cunoaștem încă motivațiile agresorilor, dar ce știm este că sunt măsuri pe care le putem lua pentru ca americanii să fie mai în siguranță", a afirmat Barack Obama, lansând din nou un apel la unitate pe această temă, "dincolo de clivajele politice".

În urmă cu o săptămână, președintele Statelor Unite a denunțat, în termeni identici, lipsa de acțiune a Congresului în acest sens, după un atac armat la o clinică de avorturi în Colorado.