ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama a afirmat într-un editorial publicat pe CNN că guvernul american va colabora cu companii private pentru a trimite oameni pe planeta Marte până în anul 2030.

Acesta a mai spus că, în termen de doi ani, anumite companii private cum ar fi SpaceX sau Boeing vor trimite astronauți în stația spațială, cu sprijinul NASA, potrivit The Guardian.

„Aceste misiuni ne vor învăța cum pot trăi oamenii departe de Terra - un lucru de care avem nevoie pentru călătoriile îndelungate spre Marte", a explicat Obama.

„Într-o zi, sper că-mi voi ține nepoții pe umeri. Ne vom uita la stele cu uimire, la fel cum au facut-o oamenii de la începutul timpurilor. Însa în loc să așteptăm cu înfrigurare întoarcerea exploratorilor noștri, vom ști că, datorită alegerilor pe care le facem acum, ei se duc în spațiu nu doar să viziteze, ci să rămână acolo și prin asta fac viețile noastre pe Pământ mai bune", a mai adăugat acesta.