ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama a susținut în fața Congresului de la Washington ultimul său discurs despre starea națiunii. Președintee SUA a transmis Congresului faptul că trebuie să autorizeze folosirea forței militare împotriva ISIS.

”Dacă acest Congres vrea cu adevărat câștigarea acestui război și vrea să trimită un mesaj către trupele noastre în lume, ar trebui să autorizeze, în cele din urmă, utilizarea forței militare împotriva ISIS. Votați!”, le-a transmis Obama congresmanilor.

Obama a mai vorbit despre viitorul țării sale, unul care trebuie să fie extrem de important pentru toți politicienii din SUA.

”În ultimul meu discurs în fața acestei Camere, nu vreau să vorbesc doar despre anul viitor, ci despre următorii 5 ani, zece ani și mai departe. Vreau să mă concentrez asupra viitorului nostru”, a mai adăugat Obama.

Obama a vorbit și despre starea economiei Statelor Unite, despre care a spus că este cea mai solidă din lume.

”Americanii înțeleg că această nouă economie îi ajută în carierele lor, dar nu trebuie să piardă ceea ce s-au chinuit cu greu să construiască, de aceea, sistemul de apărare, dar și cel medical sunt mai importante ca niciodată. Trebuie să le sprijinim. Americanii înțeleg că această nouă economie îi ajută în carierele lor, dar nu trebuie să piardă ceea ce s-au chinuit cu greu să construiască, de aceea, sistemul de apărare, dar și cel medical sunt mai importante ca niciodată. Trebuie să le sprijinim”, adaugă Obama.

Obama nu l-a omis nici pe Donald Trump, pe care l-a criticat pentru recentele declarații față de musulmani.

”Când politicienii insultă musulmanii, indiferent dacă în străinătate sau direct, concetățenii noștri, când o moschee este vandalizată sau un copil este numit nume, aceste lucruri nu ne fac mai siguri. Nu e doar greșit. Ci ne scad în ochii lumii”, a mai precizat Barack Obama.