ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Barack Obama va face o vizită la Hiroshima luna aceasta, în cadrul turneului său în Asia. Este primul președinte american care face acest lucru după ce orașul japonez a fost lovit de o bombă nucleară, în 1945, transmite NBC NEWs.
 
Președintele american va face o „vizită istorică” la Hiroshima alături de premierul japonez Shinzo Abe, potrivit unei declarații de presă a Casei Albe.

Totuși SUA nu-și vor prezenta scuze pentru atacurile cu bombe atomice de la Hiroshima și Nagasaki, care au făcut sute de mii de victime și care au dus la sfârșitul celui de-al doilea răzoboi mondial.

Secretarul de stat american, John Kerry, a devenit la jumătatea lunii aprilie oficialul american cu rangul cel mai înalt care a vizitat Hiroshima.

„Toată lumea ar trebui să vadă și să resimtă puterea acestui memorial”, a scris John Kerry în cartea de aur după vizitarea muzeului de la Hiroshima, potrivit Agerpres.

Președintele Barack Obama va participa pe 26 și 27 mai, la Ise-Shima, un mic oraș din centrul arhipelagului, la summitul șefilor de stat și de guvern din țările G7.

Pe 6 august 1945, armata americană a lansat o bombă atomică asupra orașului Hiroshima, care a distrus, la impact, orice urmă de viață pe o rază de un kilometru. 80.000 de oameni au murit atunci pe loc, iar deflagrația a distrus complet 70% dintre clădirile orașului. Până în luna decembrie a acelui an, peste 140.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza efectelor dezastruoase ale bombei.