ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După atacul armat din Colorado de la o clinică de avorturi, Barack Obama a criticat din nou ușurința de a procura arme de foc în SUA.

Președintele american face un apel pentru stoparea acestui flagel al armelor de foc care pot fi procurate cu mare ușurință în statele din SUA.

"Trebuie să facem ceva în ceea ce privește ușurința de a obține arme de război pe străzile noastre de către persoane care nu ar trebui să aibă acces la ele, este de ajuns. Nu este ceva normal. Nu trebuie să devină normalitate", a declarat Obama, potrivit AFP.

Trei persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite după atentatul din Colorado care a durat mai multe ore.

"Nu știm încă din ce motive un om înarmat a tras asupra a 12 persoane sau de ce a terorizat o întreagă comunitate deschizând focul cu o armă de asalt și luând ostatici. Ceea ce știm este că a ucis un polițist în exercițiul funcțiunii și doi concetățeni pe care acest agent încerca să-i protejeze", a mai spus liderul de la Casa Albă.