ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barbara Bush, soția fostului președinte american George H. W. Bush și mama fostului președinte George W. Bush, a murit marți, a anunțat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al soțului ei, relatează AFP, conform news.ro.

„Barbara Bush a murit marți, 17 aprilie 2018, la vârsta de 92 de ani”, se precizează în comunicatul postat pe Twitter de Jim McGrath, care a anunțat duminică faptul că ea a decis să-și oprească tratamentul medical.

„După o serie recentă de spitalizări și după ce și-a consultat familia și medicii, doamna Bush, în vârstă de 92 de ani, a decis să nu-și mai continue tratamentul medical și se va concentra, în schimb, asupra unor îngrijiri paliative”, preciza el, evocând o sănătate ”în declin”.

Detalii cu privire la funeralii urmează să fie anunțate ulterior, a precizat el marți, subliniind că Barbara Bush îi lasă în urmă pe soțul său de 73 de ani, cinci copii, 17 nepoți și șapte strănepoți.

Președintele american Donald Trump a salutat rapid, într-un comunicat, transmis de Casa Albă, ”solidul său devotament față de țara și familia sa, pe care le-a servit neclintit de bine”.

Barbara Pierce s-a născut în iunie 1925 în statul New York.

Ea l-a cunoscut pe George H. W. Bush la vârsta de 16 ani și s-au căsătorit trei ani mai târziu.

Cei doi au avut șase copii, inclusiv George W. Bush, președinte al Statelor Unite din 2001 în 2009, și Jeb Bush, guvernator al Floridei din 1999 în 2007 și candidat înfrânt în alegerie primare republicane din 2016 în vederea alegerilor la Casa Albă. Fiica sa Pauline a decedat la o vârstă fragedă în 1953.

Soțul său, George H. W. Bush, a condus Statele Unite din 1989 în 1993.