ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Baritonul argentinian Alejandro Meerapfel, în vârstă de 54 de ani, a murit subit vineri seară, în urma unui atac de cord, în timpul unui concert la Festivalul de muzică barocă din Ambronay (Franța).

Spectacolul a fost întrerupt, iar publicul a fost evacuat, potrivit pompierilor sosiți la fața locului, relatează euro.dayfr.com. Informația a fost relatată și de El Mundo.  

„Un bărbat de 54 de ani, membru al trupei pe scenă, a murit după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol de televiziune”, a declarat sâmbătă Serviciul Departamental de Pompieri și Salvare (Sdis) din Ain.

Un bariton renumit

Alejandro Meerapfel a cântat de nenumărate ori în Biserica Abbey Ambronay. „Dispariția lui bruscă ne lasă într-o stare de șoc”, a afirmat conducerea Centrului Cultural Ambronay, într-un comunicat de presă.

„Un bariton renumit, Alejandro a fost foarte multă vreme însoțitor al dirijorului argentinian Leonardo García Alarcón și al sopranei Mariana Flores. A cântat de nenumărate ori în Biserica Abbey Ambronay, iar dispariția sa bruscă ne lasă într-o stare de șoc. Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui, către cei dragi și către artiștii de la Cappella Mediterranea și ai corului de cameră Namur și către toți cei care, ca și noi, se simt devastați de dispariția unui om de o bunătate nemăsurată, un artist a cărui modestie și talent excepțional vor rămâne în inimile noastre”, este mesajul postat pe pagina de Facebook festivalului.

Ansamblul Cappella Mediterranea și corul de cameră Namur se aflau pe scena din Ambronay Abbey sub conducerea dirijorului argentinian Leonardo García Alarcón, când artistului i s-a făcut rău. Emisiunea a fost difuzată de France Télévisions pe Culturebox.

Serviciile de urgență au intervenit, iar „publicul a fost evacuat rapid și s-a transmis și o cerere de eventual sprijin psihologic pentru trupă”, a precizat Sdis.

Artistul era căsătorit și tatăl a doi copii.

Festivalul Ambronay, unul dintre cele mai importante evenimente europene de muzică barocă, are loc în fiecare an, între 15 septembrie și 8 octombrie.