Abuzurile Barnevernet continuă, iar victime sunt și copii americani. Controversata ”autoritate de protecție a copilului” din Norvegia a ridicat toți cei trei copii ai unei familii americano-lituaniene din această țară, scrie stiripentruviată.ro.


Cei trei copii sunt născuți în SUA și au cetățenie americană, ca și mama lor. Tatăl se mutase cu serviciul, iar ei l-au urmat.

Totul a pornit de la o dispută minoră. Fiica cea mare a familiei primise cadou un telefon mobil, pe care la un moment dat mama l-a confiscat pentru a-i corecta comportamentul. Fata a vorbit despre aceasta la școală, iar profesorii au auzit-o.

Imediat autoritățile au venit și au ridicat copiii, iar părinții au fost anchetați ca niște infractori pentru „rele tratamente aplicate copiilor”.

Pe 7 iunie 2019, un tribunal a decis ca toți cei trei copii să rămână în grija statului. Copiii se plâng că primesc în centrul de plasament numai pâine și mâncare uscată, în loc de mâncare gătită.

Părinții au dreptul la două ore pe săptămână de vizitare, iar în prima lună nu au avut deloc acces la copii.

Suporterii familiei au creat o petiție pe Internet adresată Vicepreședintelui SUA, Mike Pence.

Serviciul de  protecția a copilului din Norvegia,  a devenit cunoscut și în România în urma cazurilor familiilor Bodnariu și Nan, după ce copiii le-au fost luați, abuziv.  

 
Anul trecut, televiziunea britanică BBC a publicat un amplu documentar despre scandalul care a învăluit Instituția pentru Protecția Copilului din Norvegia, după ce un expert al acesteia a fost arestat și condamnat la doar 22 de luni de închisoare pentru posesia de pornografie infantilă. Jurnaliștii BBC au intervievat mai multe victime ale Barnevernet, arătând cum autoritățile norvegiene încearcă să mușamalizeze faptul că un personaj cu asemenea apucături deviante a decis asupra despărțirii a sute de copii de familiile lor.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews